Grammy Awards ICMA Gramophone Awards Lielā Mūzikas Balva
Izvēlne Aizvērt

Ieraksti

TOIVO TULEV | MAGNIFICAT

℗ © 2018 Naxos Rights US, Inc.
Igauņu komponista Toivo Tuleva skaniskā pasaule ir tiešām unikāla. Viņa mūzika, kas brīžiem gandrīz fanātiski runā par reliģisko misticismu, var būt jutekliska un emocionāla, bet arī analītiska un tehniski sarežģīta. Tulevs bieži smeļas iedvesmu savos neskaitāmajos ceļojumos, īpaši no Stambulas, kas līdzīgi kā viņa vokālā mūzika, ir kā tilts no Austrumiem uz Rietumiem. Viņa meditācijas par sūfistu mistiķa Mansūra Al-Hallaža vārdiem “Es teicu, Kas Tu esi? – Viņš teica, Tu” izveido transcendentālu gaisotni, un viņa Magnificat paceļas virs teksta ierastajām smagi nopietnajām atveidēm, izmantojot stratosfēriski augstas stīgu partijas un mežonīgus sitaminstrumentu solo.
 
Deivids Dentons | David's Review Corner | 09.2018.
"Viscaur ierakstam visvairāk apbrīnoju izcilo Latvijas Radio kori, kuram šobrīd ir maz līdzinieku. Diriģenta Kaspara Putniņa vadībā viņu nodošanās izpildāmajiem darbiem ir apbrīnojama, un šī nodošanās ir notverta pirmklasīgā ierakstā, kuru producējis pats komponists."
 
Žans-Īvs Duprons | Classical Music Sentinel | 09.2018.
"Šī mūzika ir vienkārša, gandrīz primitīva, šķietami sakņojas tūkstošiem gadu senā pagātnē, bet reizē arī ļoti sarežģīta un nākotnē vērsta. Tā vairās no ātriem skaidrojumiem un analīzes, gluži kā teksti, kuros tā balstīta. Iesaku ar to iepazīties visiem koru mūzikas faniem."

Latvijas Radio koris

Tallinas kamerorķestris

diriģents | Kaspars Putniņš