Grammy Awards ICMA Gramophone Awards Lielā Mūzikas Balva
Izvēlne Aizvērt

Ieraksti

AUGSTĀ DZIESMA | CANTICUM CANTICORUM

2016 ℗ © Latvijas Koncerti

Ideju diriģents Kaspars Putniņš nēsājis sevī jau vairākus gadus: savienot vienā muzikālā ciklā skaņdarbus, kas radīti, iedvesmojoties no dažādām senām muzikālām tradīcijām un par pamatu ņemot tekstus no Zālamana “Augstās dziesmas”, kas pazīstama ne tikai kristīgajā un jūdaistiskajā kultūrā, bet arī klasiskajā islāmā un sūfiju mistiskajā tradīcijā.

Albums tapšanā piedalījies Latvijas Radio koris un ansamblis Sarband, ko 1986. gadā Vācijā dibinājis bulgāru imigrants Vladimirs Ivanovs. Ansambļa sastāvs ir mainīgs, šobrīd tajā muzicē 23 mūziķi – dziedātāji, klasisko, senās mūzikas un pasaules mūzikas instrumentu pratēji no dažādām pasaules malām. Viņi izpilda viduslaiku, Tuvo Austrumu, arābu, sūfiju, sefardu un dažādu citu muzikālo skolu iekrāsotu jauno mūziku – lielākoties instrumentālu. Katrs Sarband albums ir pārdomāts ceļojums noteiktā ģeogrāfiskā, vēsturiskā vai garīgā virzienā.

Ieraksts Canticum Canticorum saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons 2017" akadēmiskās mūzikas albuma kategorijā.

Egils Kaljo | Latvians Online | 10.2017.
"Ansamblis Sarband un Latvijas Radio koris Kaspara Putniņa vadībā ir radījuši bagātīgu skaņurakstu meditatīvajam ceļojumam, kas ejams Canticum Canticorum klausīšanās laikā. Ar tās īpašo saplūsmi starp spirituālo un svēto, starp moderno un seno, Austrumiem un Rietumiem, un harmonisko un disonanto, šajā darbā ietvertā skaņdarbu izlase rada ļoti intīmu un garīgu ceļojumu. Latvijas Radio koris atkal spoži demonstrē, ka viņi ir prasmīgi visu veidu mūzikas interpreti, kas ideāli saplūst kopā ar Saraband šajos garīgajos skaņdarbos, kuros sastopami teksti dažādās valodās, gan senās, gan modernās. Līdz ar to, Canticum Canticorum in aizraujoša muzikāla meditācija."

Komponisti | Vladimirs Ivanovs,  Mārtiņš Viļums, Santa Ratniece, Toivo Tulevs, Lasse Tūresens, Bušra Elturka

 

Latvijas Radio koris
ansamblis Sarband
diriģents | Kaspars Putniņš